DESPRE NOI

Cine suntem

Înființată în 2021 de psihologul Florina Pop și două supraviețuitoare ale cancerului de sân, Cătălina Dinu și Iulia Busuioc, Asociația „Împreună pentru viață” își propune să contribuie la informarea corectă a femeilor în legătură cu sănătatea genito-mamară. Programele și evenimentele noastre propun o abordare completă a posibilităților de tratament, de la opțiuni chirurgicale la ultimele cercetări în domeniul psiho-oncologiei.

Misiunea noastră

image

Misiunea noastră este de a contribui la creșterea calității vieții pacientelor cu cancere genito-mamare prin programe de educație continuă oferite de profesioniști din domeniul oncologiei.

Ne dedicăm toată activitatea pentru a dezvolta o comunitate de suport pentru femeile care sunt descoperite cu o patologie a sânului sau cu o patologie ginecologic. Ne dorim să oferim fiecăreia dintre dumneavoastră experiențe pozitive memorabile.

VALORILE NOASTRE

 

Respectul pentru paciente

Confidenţialitatea

Creativitatea

Munca în echipă

Integritatea

Membri fondatori

Catalina Dinu

Am terminat Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, dar sunt director adjunct la o firma de organizari de evenimente, de 13 ani organizez evenimente medicale: congrese, conferinte, simpozioane etc.
Anul trecut insa (2020), am avut de “organizat” cel mai greu “eveniment “din viata mea: intalnirea cu cancerul de san.
Sunt convinsa ca nimic nu e intamplator in viata si experienta cancerului a fost pentru mine cel mai bun “curs” de dezvoltare personala.
Am invatat din aceasta experienta lectia iertarii, a iubirii si a recunostintei.
Astazi imi doresc ca femeile sa inteleaga un adevar dovedit prin studii: cancerul descoperit in faze incipiente poate fi vindecat- screeningul salveaza vieti!

Florina Pop

Psih.dr. Florina Pop
Îmi sunt dragi oamenii și toată munca mea este inspirată de ei. Cred că fiecare dintre noi are o poveste care merită spusă și înțeleasă. Profesia pe care am ales-o, mi-a oferit o a doua familie, prin oamenii pe care îi întâlnesc am sentimentul că, trăiesc cu sens și semnificație zi de zi încă de la finalul anului 2011, moment în care am început să lucrez ca psiholog clinician la Institutul Oncologic ”Prof. Dr. I. Chiricuță”.
M-am format în psihologie clinică și am aprofundat domeniul psiho-oncologiei începând cu anul 2007 când am realizat teza de licență cu tema ”Coping religios și depresie la bolnavii de cancer” și teza de doctorat (2016 – 2019) cu tema ”Evaluarea factorilor psihosociali în context oncologic. Implicații teoretice și practice pentru pacienți și aparținători” (Universitatea Babeș-Bolyai). Expertiza mea cuprinde psihologia clinică, consilierea psihologică cognitiv-comportamentală și mai ales psiho-oncologia.
În toate interacțiunile pe care le am, ascult fără să atribui judecată, privesc procesul intervenției psiho-oncologice din perspectiva validității științifice și a unei relații terapeutice suportive.
Iubesc ceea ce fac, iar a lucra zi de zi cu oamenii care suferă de cancer este un privilegiu.

Iulia Busuioc

Eram jurnalistă când, după aproape 6 luni de investigații, am primit diagnosticul de cancer de sân. Se întâmpla în aprilie 2012. Am trăit experiența cancerului cu bune și cu rele: chimioterapie, mastectomie și disecare pe viu a emoțiilor.
Am salutat în trecere moartea la 32 de ani – vârstă la care oamenii trăiesc de obicei de parcă ar fi nemuritori. Dar am stors până la ultima picătură tot ce mi-a putut oferi această boală și am mers mai departe.
Mi-am făcut ordine în viață și am decis să-mi schimb jobul. Am renunțat la jurnalism și am luat-o de la zero în comunicare și marketing online. A fost domeniul care m-a adus în campania „Povestea ta, de ziua noastră”, unde le-am cunoscut pe Cătălina și Florina. Acolo au germinat semințele asociației „Împreună pentru viață”. Pentru că viața continuă și merită trăită și dincolo de cancer.